ELS ANYS SABATICS

En La Vanguardia escribe un lector la carta siguiente:

Llegeixo a La Vanguardia que els espanyols ho tenim difícil per fer un any sabàtic, ja sigui mentre estem treballant, estudiant o justament després d´acabar els estudis universitaris. Aquells qui demanen un any sabàtic per anar-se´n a viatjar solen ser vistos com uns mandrosos o uns ganduls als quals els han caigut els anells després de treballar durant anys a la mateixa empresa, a més de la por que tenim la gran majoria de la població de trobar-nos un dia al carrer, ja que aquells que se´n van també són vistos com uns traïdors i la seva tornada sol ser amb por.

Però l´any sabàtic no només serveix per presumir de la nostra feblesa o només per fer explícit que estem farts amb la vida rutinària que ens porta de casa a la feina i de la feina a casa de dilluns a divendres. Sinó que també pot ser més productiu que tota una vida treballant. Un any sabàtic ajuda a relativitzar les coses, un concepte necessari aquí amb els polítics que ens ha tocat patir, i ens ensenya altres maneres de viure la nostra vida.

Això sí, un requisit indispensable perquè un any sabàtic sigui profitós és que aquest s´ha de prendre com una cerca de noves experiències. No val l´any sabàtic per fugir d´una situació d´estrès o per desmarcar-se o com a situació forçosa. S´ha de pensar en les aplicacions que pot tenir aquest any sabàtic, si no, simplement haurà estat temps perdut.
Bueno, pues eso, estoy de acuerdo a agradezco a Aleix que me la haya hecho llegar. No creo que alcance un año entero pero espero que estos meses sean realmente utiles para algo más que descansar... que no es poco.

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL MUNDO ESTA SUPERPOBLADO